петък, 11 септември 2009 г.

Какво прави българският учител преди 15-ти септември

Как какво прави учителят? Повечето хора си мислят,че ние тръгваме на работа на 15.09 и приключваме на 15/30 юни.Освен това имаме две ваканции освен голямата през лятото,а пък как си живеем,работейки по половин ден...!!!Ама,да знаете,те са принцове,казват повечето български граждани.
Принцовете не чакат с детска радост 15-те лева за интернет месечно.Принцесите не знаят какво е "втора употреба".Принцесите не работят на две места.
Но това е лирическо отклонение-лирическо е,защото се опитвам да скрия,и го правя лошо,кротки бедняшки чувства.А е отклонение,защото пряката тема е,че бумащината,мозъчното рециклиране и откровената глупост са основните жители в бъларските училище преди и след края на коя да е учебна година.Нито кризата,нито новото правителство,нито здравият разум явно са в състояние да прекратят огромното разхищение на хартия,време,чувства и психическо усилие преди 15-ти септември.Така,обаче,се постига една,както се казваше в миналото,заветна цел- българският учител е вече уморен и поне полуизчерпан преди началото на учебната година.
но може би има нещо по-сериозно и оптимистично в тая двуседмична септемврийска лудница- огромната вероятност напрежението да те доведе до емоционално и интелектуално плато. И там,на това райско място ти, колега,няма да усещаш нищо. Нито ученическите мобилни телефони в час,нито шума на гримиращите се тийнейджърки,нито ще виждаш празните квадратчета на нерешените кръстословици в безплатните вестници.
Е,сега трябва да си починем от административно-бюрократичната безмислица,за да си пожелаум сили за по-голямата,наречена учебен процес!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар